Regelmatige zege vrouwen Push

  Hockey

LEIDEN/BREDA – De dameself van Push behaalde zondagmiddag een even logische als regelmatige zege uit bij Roomburg. Voor rust was het duel al zo goed als gespeeld. De laatste confrontatie voor de winterstop eindigde in een 0-4-zege.


De openingtreffer was een herhaling van afgelopen week. In die zin dat er amper een minuut op de klok stond alvorens Push de leiding nam. Sabine Mol scoorde het openingsdoelpunt. Ook daarna kregen de dames genoeg kansen. “Maar de scherpte ontbrak”, zag coach Thijssen.

Wel scoorden Sabine Mol en Maartje van der Vis beide nog eenmaal voor de bezoekers waarmee zij de ruststand op 0-3 bepaalden. Het was het logisch gevolg van ‘eenrichtingsverkeer’.

Ook in het tweede bedrijf was Roomburg niet bij machte het de koploper ook maar enigszins lastig te maken. Push hoefde niet meer zo nodig en was bovendien niet nauwkeurig bij het afronden.

De 0-4 van Sabine Mol betekende nog wel een persoonlijk succesje, want het was alweer de negentiende treffer van de aanvalster. Bovendien gaf het het krachtsverschil goed weer.

Coach Niels Thijssen was tevreden met de winst en de stand. Hij zag de eerste helft van de competitie afgesloten worden met een gedeelde eerste plaats op de ranglijst.