Push wint van hekkensluiter Ring-Pass

  Hockey

BREDA – De dames van Push mochten zondagmiddag op bezoek bij hekkensluiter Ring-Pass. De koploper won het treffen zoals verwacht, al moest het daarvoor hard werken. Het duel eindigde in 1-3.


Push had amper twintig seconden nodig om het verschil in kwaliteit ook in de score uit te drukken. Sabine Mol bracht nog binnen de minuut de score in het voordeel van de bezoekers: 0-1.

Toch was de vroege voorsprong niet de opmaat voor een ‘walkover’, sterker daar waar Push verzuimde om de score verder uit te breiden, kwam Ring-Pass uit de enige mogelijkheid vlak voor rust op 1-1.

Na de rust herhaalde Push het kunststukje uit de eerste helft; binnen de minuut was het verschil weer één omdat Irene Olde Hengel de tweede Bredase treffer binnenschoot: 1-2. Het moet voor coach Niels Thijssen de bevestiging zijn geweest van zijn gedachte: “Ik heb geen seconde getwijfeld”, sprak hij zijn vertrouwen in een goede afloop uit.

De 1-3 van Kiki van der Kreek maakte aan alle onzekerheid een einde, voor zover daar sprake van kon zijn, want de thuisploeg kwam er nauwelijks aan te pas. Aan de treffer ging een ‘weergaloze solo’ van Sabine Mol vooraf, zo zag ook Thijssen.

“We zitten in een fase dat het niet allemaal vanzelf gaat, we moeten er hard voor werken.” Thijssen benadrukte dat zijn team minder makkelijk speelde dan aan het begin van de competitie.

Komende zondag mag Push proberen met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Het gaat dan op bezoek bij Roomburg.