Heren Push met lege handen na prima duel

  Hockey

BREDA – Lange tijd leken de heren van Push koploper HDM van een overwinning af te houden, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg nog eenmaal toe. De benutte strafcornervariant dompelde de Bredanaars in rouw, want zij vertrokken met lege handen weer naar huis: 3-2.


Ondanks het verlies kon Push terugzien op een prima wedstrijd, zo was coach Sven van der Most van mening. Wel zag hij zijn team in het eerste bedrijf snel op achterstand komen. Al na drie minuten belandde een afgeslagen corner voor de stick van een HDM-speler. Deze aarzelde niet en zette zijn ploeg op een 1-0-voorsprong.

Push had niet lang nodig om de ontstane schade te repareren. Vier minuten later resulteerde een slimme, snelle vrije slag in een strafcorner voor de bezoekers. Jorgen Kwinkelenberg ontfermde zich met succes over dit buitenkansje: 1-1.

Push kreeg na de gelijkmaker nog een aantal grote kansen, maar wist niet meer te scoren. Voor het rustsignaal viel er nog wel een treffer. HDM counterde haarscherp naar een 2-1-voorsprong. Ook de Bredanaars dachten nog eenmaal te scoren, maar de treffer werd afgekeurd vanwege afhouden.

Na de pauze was het een strakke pass van Matty Phillips die Thijmen Bantje in staat stelde te scoren. De tip-inn van Bantje belandde in het dak van het doel. Toen de thuisploeg een strafbal miste, zal Push gedacht hebben het fortuin eindelijk eens mee te hebben. Toch bleek dit niet het geval, want in de slotfase was het een strafcornervariant die de thuisploeg de winst bezorgde.

“Een citroen is minder zuur dan dit”, verwoordde de coach treffend zijn gevoel. “Maar ik ben heel trots op de jongens. De kwaliteit van HDM zit voorin, en daar hebben wij verdedigend gewoon heel goed tegen gespeeld. Zeker als je jonge jongens als Mark Rijkers ziet spelen. Eigenlijk krijg je je beloning gewoon niet.”