Zwart-Wit speelt 2-2 tegen koploper Voordaan. foto Gert-Jan van Linschoten
Zwart-Wit speelt 2-2 tegen koploper Voordaan. foto Gert-Jan van Linschoten

Zwart-Wit zoekt de zon op

  Hockey

BREDA/VALENCIA – Terwijl Breda bibbert en glibbert zit de selectie van Zwart-Wit heren 1 lekker in de Spaanse zon. “Om je een beeld te geven, het is hier achttien graden en ik zit hier met mijn zonnebril op”, schetst teammanager John Heijmeriks.


Donderdagmorgen om drie uur begon het avontuur. “Met de NAC-spelersbus zijn we naar Dusseldorf gereden”, vertelt de teammanager. Na een tussenstop in Mallorca arriveerden de hockeyers in de Valencia. Daar werd ’s avonds een eerste training afgewerkt. “In het voorprogramma van de oefenwedstrijd Spanje – Duitsland.”

Bijna ging dat nog mis. Heijmeriks zag tijdens de tussenstop de tassen van Zwart-Wit het platform opgereden worden. “En aan één ontbrak blijkbaar een label. Ik ben toen uitgestapt en heb zelf de tas opgespoord. Vijf minuten voordat we weer in moesten stappen, had ik hem.”

In Valencia wachtte een verrassing. Daar stond de spelersbus van Valencia CF klaar voor de Bredase hockeyers. Vrijdag werken de heren een training af. In de avond wacht de eerste oefenwedstrijd van de trip. Dan is Valencia de tegenstander. “Die spelen in de Spaanse overgangsklasse.”

Ook zaterdag wordt er nog uitgebreid geoefend. “Zondag staat in het teken van cultuur, 's avonds om acht uur vliegen we weer richting Breda.” Voor Zwart-Wit geldt de trip als voorbereiding op de tweede helft van het seizoen in de eerste klasse. Die begint op zondag 7 maart.

De oefenwedstrijd van vrijdagavond is via Twitter te volgen: http://twitter.com/heren1