Breda speelde zondag 7 februari om promotie in de zaal. Hier is Hopbel de tegenstander. foto Guido van der Kroef
Breda speelde zondag 7 februari om promotie in de zaal. Hier is Hopbel de tegenstander. foto Guido van der Kroef

Breda dames 1 kampioen in de zaal

  Hockey

BREDA - Dames 1 van hockeyclub Breda heeft zondag het kampioenschap veroverd in de zaal. Hierdoor promoveren zij naar de topklasse.


Met een meer dan voldoende voorsprong op de nummer twee in de competitie (Drunen), was het kampioenschap voor Dames 1 eigenlijk al een zekerheid.

Toch is assistent trainer/coach Martijn de Jongh tevreden met de manier waarop de dames hun laatste twee wedstrijden hebben gewonnen. “We hebben met 7-0 van Best gewonnen, een goede wedstrijd van onze kant”, vertelt De Jongh. “We waren tactisch goed en hadden geen problemen met de tegenstander. Afgezien van twee strafcorners, heeft Best niets meer laten zien.”

De tweede wedstrijd, met als tegenstander Hopbel, begon een stuk moeizamer. “Omdat we te slap begonnen en niet overtuigend speelden, stonden we voor rust met 3-1 achter”, zegt De Jongh. “Na de rust waren we weer een stuk scherper. De dames waren er nu van overtuigd dat ze gewoon beide wedstrijden wilden winnen.” Het team van De Jongh heeft haar laatste wedstrijd uiteindelijk met 3-6 gewonnen.

Het hockeyteam nam na de wedstrijden champagne en felicitaties in ontvangst van het bestuur van hockeyclub Breda. “De dames zijn daarna nog de stad in gegaan om het kampioenschap te vieren”, lacht De Jongh.

Binnenkort begint het veldhockey weer. “De eerste prioriteit wordt nu weer het veldspel”, legt De Jongh uit. “Onze doelstelling is te handhaven in de overgangsklasse, waar wij vorig jaar naar promoveerden. Daar zetten we nu alles voor opzij.”

De eerste doelstelling, het promoveren in de zaal, hebben de assistent-trainer en zijn club in ieder geval al behaald. “Tegen de tijd dat het zaalhockey weer begint, gaan we ons wel weer daar op richten. Nu eerst het veldhockey”, besluit De Jongh.