Laatste thuiswedstrijd voor winterstop Zwart-Wit dames 1 foto Serge Mouthaan
Laatste thuiswedstrijd voor winterstop Zwart-Wit dames 1 foto Serge Mouthaan

Vier strafcorners zetten Zwart-Wit D1 niet op winst

  Hockey

ZWIJNDRECHT/BREDA – Zwart-Wit D1 speelde zondag haar eerst wedstrijd van het seizoen tegen het Zwijndrechtse Derby. Ondanks vier strafcorners voor de Bredanaars werd tegen Derby met 1-0 verloren.


En dat is volgens coach Sander Loermans een beetje de tendens van dit seizoen. “We speelden de hele tweede helft gewoon beter, maar komen dan uiteindelijk niet tot scoren. Beter spelen leidt dus niet altijd tot de winst”, vertelt hij. “Het gaat allemaal net naast, een kwestie van centimeters, of gewoon op de keeper die er dan een makkelijke aan heeft.”

Het eerste kwartier van de eerste helft speelden de dames van Zwart Wit een ronduit slechte wedstrijd, zegt Loermans. “Zij scoren dan na tien minuten al de eerste goal. Daarna spelen wij de gehele wedstrijd op hun helft en weten er zelfs vier strafcorners uit te slepen.” Uiteindelijk zonder het gewenste resultaat.

“De strafcorners zijn het probleem”, vindt Loermans. “Daar gaan we deze week hard op inzetten om die tot daadwerkelijke punten om te kunnen zetten. De sfeer binnen het team is ultiem, daar zou het niet aan kunnen liggen.”

Loermans hoopt aanstaande zondag tegen Leiden op in ieder geval winst. “Zij staan een plek onder ons, dus dat zouden we moeten kunnen winnen. De doelstelling is om wel boven de degradatiegrens te blijven en in de eerste klasse te blijven spelen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief