Push D1 versloeg Zwolle D1 zondag met 3-0. foto Guido van der Kroef
Push D1 versloeg Zwolle D1 zondag met 3-0. foto Guido van der Kroef

Push slaat toe in tweede helft

  Hockey

BREDA – Een helft lang wisten de gasten uit Zwolle de nul te houden, in het tweede bedrijf sloeg Push alsnog toe. De dames wonnen de wedstrijd met 3-0.


Toen zijn elftal bij rust nog niet had weten te scoren, was coach Thijssen de rust zelve. “Wij zouden vandaag gaan scoren”, zo wist hij. Wel had Thijssen benadrukt dat het team het tempo op moest voeren en meer druk op de cirkel van Zwolle moest zetten.

De kalmte en het overzicht betaalden zich uit. Malou Pheninckx bracht Push aan de leiding na een succesvolle strafcornervariant. Diezelfde Pheninckx was ook trefzeker vanaf de strafbalstip, maar de credits voor de tweede treffer gaan deels naar Sabine Mol, die alles en iedereen het bos in leek te sturen alvorens onreglementair gestuit te worden.

Opnieuw een strafcornervariant betekende de 3-0. Hannah Lemmens mocht de treffer op haar conto schrijven.

Volgende week wacht Push de uitwedstrijd tegen Victoria. De dames uit Rotterdam hebben zondagmiddag een flinke tik gehad door met 5-0 van MOP te verliezen. “Ze zullen tot op het bot gemotiveerd zijn, want dit is eigenlijk hun laatste kans”, doelt Thijssen op het bereiken van de play-offs.

“Maar het vertrouwen groeit”, sprak de coach zelfverzekerd. Hij ziet de komende wedstrijden dan ook met plezier tegemoet.