HC Breda mag nog altijd hopen

  Hockey

BREDA – Twee wedstrijden voor het einde van de competitie mag Breda nog altijd hoop koesteren op een kampioenschap. De winst op Hopbel en het gelijkspel van koploper Forward zorgden ervoor dat het gat verkleinde tot vier punten.


Breda kan al weken niet veel meer doen dan winnen en hopen op puntverlies van de concurrent. Vorige week ging dit voor de helft goed: Forward verloor, maar Breda wist zelf ook niet te winnen. Deze zondag won Breda wel.

Door de regen moesten beide teams uitwijken naar een zandveld. Maar ook het stroeve veld kon niet voorkomen dat Breda de leiding nam. Het werd 1-0 na een strafcorner van Jan Klinkhamer en 2-0 na een tip-inn van Joep van Huizen.

Omdat de heren goed hockey met stroef spel afwisselden, kwam Hopbel terug tot 2-1. “We doen dan een stapje terug en gaan lopen met de bal.” Toch had coach Ton van Poppel nimmer het gevoel dat het fout af zou lopen. Dat zijn team voor rust op 3-1 kwam, zal daar aan bijgedragen hebben. Niek Aarts scoorde de derde treffer uit een rebound.

Na rust kwam Hopbel opnieuw terug. Maar vrijwel meteen daarna maakte Maarten Albers alweer de 4-2. Dit was tevens de eindstand. “Een afgetekende overwinning. We willen de druk neerleggen bij Forward door veel te scoren, maar we hebben nu de drie punten en dat is het allerbelangrijkste”, aldus de coach.

Met nog twee wedstrijden op het programma is de titel in theorie nog mogelijk. Maar dan mag de koploper niet meer dan een punt pakken. “Laat ze maar gelijkspelen en dan mag Zwart Wit het thuis afmaken (Zwart Wit speelt in de laatste wedstrijd tegen Forward red.)”, grapte Van Poppel. “Maar eerst zelf maar eens onze wedstrijden zien te winnen”, klonk het al snel er achteraan.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief