‘We zijn klaar voor de play-offs’

  Hockey

BREDA – Vandaag geen feestje voor de dames van Push. Ook niet een kleintje. Sterker nog, zowel coach Niels Thijssen als zijn elftal waren al snel weer thuis. Reden: de doelstelling moet nog bereikt worden.


Volgens Thijssen is zijn team nooit echt bezig geweest met het bereiken van de eerste plaats. “We hebben het altijd gehad over promoveren en hoe dat gebeurt maakt me niet uit. Of we nou twee of zes wedstrijden moeten spelen, wij willen naar de hoofdklasse.”

Aderlating voor het team is dat het in de play-offs mogelijk de ervaren Saskia Gooskens moet missen. “Dat ziet er niet goed uit. Maar dat moet morgenvroeg blijken als ze het medisch traject ingaat.” Tegelijkertijd benadrukte Thijssen wel dat zijn team het verlies ook vandaag goed heeft weten op te vangen.

Volgens de coach is zijn team klaar voor het treffen met Hurley. “We zijn er langzaam naar toe gegroeid. Het is daarom wel fijn dat we tot de laatste dag ergens voor hebben gespeeld, zo leer je met de spanning omgaan."

Push krijgt in de dubbele ontmoeting met Hurley het thuisvoordeel. Dit omdat het doelsaldo maar liefst twintig treffers beter is dan dat van de Amstelveense dames. “Dat thuisvoordeel speelt zeker mee. Het is gewoon lekker om op eigen veld in Breda te spelen.”

Aankomende zondag 16 mei speelt Push eerst de uitwedstrijd in Amstelveen. “Alles en iedereen moet die kant op”, hoopt Thijssen dat zijn team massale steun krijgt. Dit zal ongetwijfeld het geval zijn bij de return in Breda op woensdag 19 mei.

Mocht er een derde wedstrijd nodig zijn, dan volgt deze op zaterdag 22 mei, wederom in Breda.