Logo bredavandaag.nl
Na een 0-1-achterstand hebben de vrouwen van Push Bloemendaal met 3-1 verslagen. foto Gert-Jan van Linschoten
Na een 0-1-achterstand hebben de vrouwen van Push Bloemendaal met 3-1 verslagen. foto Gert-Jan van Linschoten

Push verwacht grote drukte bij promotiewedstrijd

  Hockey

BREDA – Het hoogste damesteam van Push speelt woensdagavond de allesbeslissende promotiewedstrijd tegen Hurley uit Amstelveen. De club verwacht grote drukte voor, tijdens, en na de wedstrijd. “We verwachten tussen de 1000 en 2000 man”, vertelt bestuurslid communicatie Willem van der Vis.


Volgens Van der Vis is de club er helemaal klaar voor. "We kunnen het grote aantal bezoekers gewoon aan, dat hebben we allemaal al geregeld."

Als Push wint, promoveren de dames naar de hoofdklasse, de hoogste klasse van de Nederlandse Hockeycompetitie. De dames van Push hebben zondag al een goede eerste stap gezet voor promotie. De Bredasen wonnen met 1-3 bij Hurley uit Amstelveen.

Woensdag is de tweede wedstrijd. Als Push wint, is dit tevens de laatste wedstrijd voor keepster Claire Hendriks. Ze besloot haar hockeycarrière na vijftien jaar te beëindigen. Ze heeft weinig last van zenuwen. "We hebben ons goed voorbereid. Ten opzichte van vorig jaar zijn we zo gegroeid”, vertelt de keepster.

"We hebben afgelopen zondag niet eens ons beste hockey laten zien en toch winnen we. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar ik heb er alle vertrouwen in." Ook haar man Maarten Hul, een van de trainers van het team, rekent op een goede afloop. "Maarten is heel realistisch. Praktisch en technisch zij we momenteel gewoon heel goed. Ook hij denkt dat we het gewoon moeten kunnen winnen."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief