De dames van Push moesten hun meerdere erkennen in Victoria. Het werd 21 november 0-3. foto Guido van der Kroef
De dames van Push moesten hun meerdere erkennen in Victoria. Het werd 21 november 0-3. foto Guido van der Kroef

Push vrouwen hard onderuit in eigen huis

  Hockey

BREDA – De topper tussen Push en Victoria is zondagmiddag ten prooi gevallen aan de bezoekers uit Rotterdam. De jonge brigade van Maarten Hul ging met 0-3 onderuit.


Dat de zege Victoria toekwam, daar zal vriend en vijand het over eens zijn, dat Push op z’n minst een doelpunt verdiende, lijdt ook geen twijfel.

In het eerste bedrijf had Victoria een overwicht en wist dat met een 0-1-ruststand in de score uit te drukken. Na de pauze hetzelfde beeld; een alerter en beter combinerend Victoria. Push kon niet voorkomen dat de bezoekers de score verder uitbouwden naar 0-3.

Pas toen de 0-3 op het scorebord stond, leek Push de schroom van zich af te werpen en kwam het herhaaldelijk tot een gevaarlijke aanval, iets wat in de periode daarvoor schaars was. Een doelpunt hing in de lucht, maar kwam er niet.

Hoe zou de wedstrijd gelopen zijn als Push vanaf het eerste fluitsignaal zonder schroom zou hebben gespeeld? Het was een vraag die menigeen achteraf bezig zal hebben gehouden.

Push duikelt door het verlies naar de vijfde plaats. Het heeft er alle schijn van dat het dit jaar genoegen zal moeten nemen met een ‘overgangsjaar’. Iets waar ze bij de club eigenlijk al rekening mee hadden gehouden na de leegloop afgelopen zomer.

Overige hockeyuitslagen:

Heren Overgangsklasse A
Push – Qui Vive 4-2

Heren Eersteklasse B
Zwart-Wit – Phoenix 2-1

Heren Eersteklasse C
Breda – HCAS 8-1

Dames Overgangsklasse B
Breda – Huizen 3-1

Dames Eersteklasse B
Derby – Zwart-Wit 0-2

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief