Push heren 1 wint 27 maart met 10-0 van Groningen Studs. foto Hanneke Bantje
Push heren 1 wint 27 maart met 10-0 van Groningen Studs. foto Hanneke Bantje

Monsterzege voor heren Push

  Hockey

BREDA – De herenelf van Push heeft zondagmiddag weinig heel gelaten van tegenstander Groninger Studs. De supporters werden verwend met maar liefst tien treffers, allen voor de thuisploeg: 10-0.


Het is na de winterstop genieten geblazen voor hen die Push een warm hart toedragen. Niet alleen werd de topper tegen Rood-Wit gewonnen en zo een gaatje geslagen, ook andere clubs hebben inmiddels kennis gemaakt met de dadendrang van de Bredanaars. Zo leverden de laatste drie duels maar liefst 23(!) treffers op.

Zondagmiddag heette het slachtoffer Groninger Studs, dat bij rust al tegen een 6-0-achterstand aankeek. "En dan moet je maar door. Details verbeteren, zoals de manier van pressen of de cirkelbezetting", sprak coach Sven van der Most. Want ook hij wist dat het duel allang gespeeld was.

Push deed het na rust alles behalve rustig aan, want amper een kwartier later lagen er nog eens vier in het vijandelijke doel. Stefan Duijf mocht vanuit een strafcorner de trekker overhalen voor de tiende van de middag.

"We hebben driekwart wedstrijd heel geconcentreerd gespeeld en hard gewerkt. Daarna is het wat minder. Maar wat kun je die jongens verwijten na zoiets. We gaan nu met heel veel vertrouwen naar volgende week", blikte Van der Most vooruit op de topper tegen koploper Schaerweijde.

De vraag is gerechtigd waar dit avontuur toe zal leiden. Met nog zes duels voor de boeg en een voorsprong van zes punten op nummer drie: Rood-Wit, lijken de play-offs akelig dichtbij. 

Doelpuntenmakers:

1-0 Milan van Baal
2-0 Blaire Brown (sb)
3-0 Rogier Bantje
4-0 Stefan Duijf (sc)
5-0 Stefan Duijf (sc)
6-0 Maarten van Beers
7-0 Stefan Duijf (sc)
8-0 Ard Seelen
9-0 Joep van der Loo
10-0 Stefan Duijf (sc)

De overige hockeyuitslagen:

Hereneersteklasse B
Zwart-Wit – HIC 2-4

Hereneersteklasse C
Breda - Goirle 6-3

Damesovergangsklasse B
Breda – MOP 0-4
Push – Bloemendaal 2-1

Dameseersteklasse B
Leonidas – Zwart-Wit 4-3

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief