Breda en Zwart-Wit kwamen elkaar zondag 21 maart tegen. foto Perry Roovers
Breda en Zwart-Wit kwamen elkaar zondag 21 maart tegen. foto Perry Roovers

Breda gaat ongestoord door met winnen

  Hockey

GEMERT/BREDA – Oud-international Remco van Wijk heeft het goed voor elkaar bij Breda. Ook na vijftien wedstrijden is zijn elftal nog altijd ongeslagen in de heren eersteklasse C. Zondag versloegen de heren van Breda in Gemert de thuisploeg met 0-4.


Met een voorsprong van elf punten op nummer twee De Hopbel lijkt het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. Al mag het elftal nog wel op bezoek bij drie top-5 ploegen. Maar eerst volgt komende week de thuiswedstrijd tegen MEP, het enige team dat Breda tot dusver punten wist af te snoepen.

In de heren overgangsklasse A dendert de Push-trein met volle vaart door. Hoewel de 8-5-uitslag meer aan korfbal deed denken, was het wel ‘gewoon’ weer een overwinning voor het elftal van Sven van der Most.

De play-offs komen met de week dichterbij. De voorsprong van zes punten op achtervolger Rood-Wit betekent dat Push aan twee overwinningen genoeg heeft. Zelfs het kampioenschap is nog in het vizier. Al is Push daarvoor afhankelijk van koploper Schaerweijde.

Komend weekend speelt Push thuis tegen het laaggeklasseerde Gooische.

Niet alleen de heren van Push hebben uitzicht op de play-offs. Ook de dames kunnen evenals voorgaande jaren nog altijd meedoen aan deze promotiewedstrijden. In de damesovergangsklasse B werd er namelijk met 3-0 van Qui Vive gewonnen terwijl Victoria opnieuw punten liet liggen.

De achterstand op het Rotterdamse Victoria is door deze resultaten verkleind tot één punt. In de wetenschap dat het elftal van Maarten Hul nog in Rotterdam op bezoek mag, heeft het feitelijk alles in eigen hand.

Ook komend weekend reist het elftal af naar de havenstad, dan staat het duel met Aeolus op het programma. Thuis kwam Push niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen de satellietclub van het grote Rotterdam (1-1).

In diezelfde klasse wordt het steeds nijpender voor Breda. Het verlies tegen de Terriërs (1-2) hielp daar ook niet bij. Breda bevindt zich nog altijd op de laatste plek, maar kan daar volgende week verandering in brengen door bij Qui Vive te winnen.

In de heren eersteklasse B is de rol van Zwart-Wit al enige tijd uitgespeeld. De 7-2-overwinning op Alphen was afgelopen zondag voornamelijk leuk voor het publiek. Meer dan een plek in de middenmoot lijkt er dit jaar niet in te zitten.

Komende donderdag speelt Zwart-Wit een inhaalduel op bezoek bij Houten en drie dagen later speelt Zwart-Wit alweer thuis tegen Asvion. Een druk programma dus voor het elftal van coach Bart Neutkens.

De dameself van Zwart-Wit, uitkomend in de eersteklasse B, ging hard onderuit op bezoek bij IJssel (6-1). Voor de stand heeft dit weinig verschil. Ook het damesteam is namelijk al enige tijd uitgespeeld.

Komende zondag gaat Zwart-Wit op bezoek bij Myra.