De mannen van Breda waren zondag 22 maart te sterk voor DSHC. foto Gert-Jan van Linschoten
De mannen van Breda waren zondag 22 maart te sterk voor DSHC. foto Gert-Jan van Linschoten

Heren Breda kampioen, dames krijgen het moeilijk

  Hockey

BERKEL ENSCHOT/BREDA – De heren van HC Breda zijn in Berkel-Enschot kampioen geworden van de eersteklasse C. Door de 1-6-winst op de thuisploeg is het elftal van Remco van Wijk niet meer in te halen door de concurrentie.


Het zag er het hele seizoen al naar uit. Het stabiel draaiende Breda was voor menigeen de gedoodverfde kampioen. Vier wedstrijden voor het einde kregen zij gelijk. Breda had aan een overwinning genoeg om het kampioenschap binnen te halen en faalde niet. Dat nummer twee Hopbel met 4-2 bij Goirle verloor, deed er dus al niet meer toe.

De afgelopen jaren greep ‘Eeuwig Blauw’ telkens net naast de titel. En daardoor bleven de Bredanaars veroordeeld tot de eersteklasse. Het kampioenschap betekent dat Breda volgend seizoen weer in de overgangsklasse uit zal komen.

De dames van Breda gaan het komende weken nog moelijk krijgen. Ook al wonnen zij van het weekend met 2-1 van Aeolus, Groningen deed dat ook. Willen ze echter in de race blijven om in de overgangsklasse te blijven, moeten de Bredase vrouwen de volgende twee wedstrijden winnen en de directe concurrenten verliezen.

Overige hockeyuitslagen:

Heren overgangsklasse A
Qui Vive - Push 1-3

Dames overgangsklasse B
Push - Huizen 3-0

Dames eersteklasse B
Zwart-Wit - Ring Pass Delft 0-2