Sabine Mol: hockeyende juf in Oranje

  Hockey

BREDA - De 27-jarige Sabine Mol speelde afgelopen weekend de finale van de Champions Trophy mee. En dat terwijl ze vorig jaar nog bij de Bredase hockeyclub Push speelde. Wat een overgang naar een club in de hoofdklasse allemaal teweeg brengt.


Sabine Mol hockeyde jarenlang voor de Bredase club die in de overgangsklasse zit. “Ik heb eerder nagedacht over een overstap naar een club die in de hoofdklasse speelt. Maar ik ben een echt clubmens en wilde met Push die klasse halen. Uiteindelijk heb ik vorig jaar de keuze gemaakt om over te stappen en daar heb ik geen spijt van.”

Toch kreeg de aanvaller niet alleen de nieuwe ervaring in de hoofdklasse te verwerken, ze werd ook geselecteerd voor het Nederlands elftal, en die wonnen afgelopen zondag de Champions Trophy. “Het is echt geweldig, al toen ik geselecteerd werd. Dat je dat meemaakt en dan ook nog wint”, vertelt ze enthousiast.

Naast hockey, staat Mol ook voor de klas. “Voor de kleuters. Die vinden het echt heel leuk dat hun juf zo hoog speelt”, zegt ze met een lach. “Ik heb de ouders beloofd af en toe een linkje met een filmpje van mij te sturen.”

Maar nu ze op een dergelijk niveau speelt, is het voor de klas staan vrij lastig. “Sinds Oranje doe ik ook niets, ik ben met onbetaald verlof. Want dit is niet te combineren, al dat trainen en dan ook nog les geven.”

Mocht de hockeyende juf het nationale team voor de Europese kampioenschappen halen, dan zal ze ‘goed moeten praten’ met de school waar ze werkt. Maar vooralsnog is het alleen genieten voor Sabine Mol.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief