Opening van het Aquapush-veld bij Push. foto Hanneke Bantje
Opening van het Aquapush-veld bij Push. foto Hanneke Bantje

Push neemt 'revolutionair' kunstgras feestelijk in gebruik

  Hockey

HEUSDENHOUT - Hockeyclub Push heeft dinsdag een nieuw mini-kunstgrasveld in gebruik genomen. Het veld is anders dan alle andere kunstgrasvelden. Zo is het veld in tegenstelling tot de andere watervelden het hele jaar door bespeelbaar.


De eigenschappen van dit nieuwe waterveld op het gebied van veiligheid, waterbesparing, en bespeelbaarheid worden de komende maanden door verschillende instanties getest worden. "Maar de samenwerkende partijen zijn er van overtuigd dat dit 'het veld van de toekomst' zal worden", aldus voorzitter Luc Augustijn van Push.

Het nieuwe waterkunstgrasveld wordt in het nieuwe systeem van onderuit nat gehouden, vertelde Peter van Reijen van medeontwikkelaar Desso Sports Systems. “Dat wordt mogelijk gemaakt door de wet van de communicerende vaten”, legt Van Reijen uit. “Het veld ligt als het ware op water dat voortdurend het veld nat houdt. Overtollig water wordt aan de rand weer opgevangen en teruggevoerd naar de pomp, die het hele systeem aanstuurt. Die pomp is tevens voorzien van een filter.”

Wethouder Bergkamp (wonen en leven, CDA) opende het veld.