Zaterdag 17 augustus: de Bredase hockeyclubs strijden om de stad Breda Cup. foto Janet Olde Wolbers
Zaterdag 17 augustus: de Bredase hockeyclubs strijden om de stad Breda Cup. foto Janet Olde Wolbers

Bredase hockeyclubs strijden om Stad Breda Cup

  Hockey

BREDA - De opening van het nieuwe Bredase hockeyseizoen gaat ook dit jaar weer van start met het jaarlijkse hockeyevenement Stad Breda Cup. Zaterdag strijden de vijf Bredase hockeyclubs Breda, Push, Teteringen, Prinsenbeek en Zwart-Wit om de begeerde Stad Breda Cup. Het toernooi vindt deze editie plaats op de hockeyvelden van BH&HC Breda.


De acht vaandelteams van de vijf hockeyclubs staan vanaf 12.30u op het veld voor de eerste wedstrijden. Zo spelen de eerste dames- en herenteams van de drie grootste clubs: BH&BC Breda, BNMHC Zwart-Wit en BHV Push tegen elkaar. Daarnaast nemen voor het eerst ook de herenteams van MHC Teteringen en HC Prinsenbeek het tegen elkaar op. De afgelopen edities won Push de Cup, maar nu ook de teams van Teteringen en Prinsenbeek meedoen, zijn ook deze clubs van plan om de titel te bemachtigen.

Jeugdprogramma
Ook voor de jeugdhockeyers van Breda is er een speciaal programma. Voor hen zijn er speciale clinics georganiseerd door Rabobank en HockeyWerkt. Zo kan er getraind worden op het interactieve RaboPlaza of zijn er hockey spellen te doen in de RaboSpelArena. Ook kan er onder andere gemeten worden hoe hard je kan slaan. Tijdens het evenement vindt ook de opening van het Raboplaza plaats. Dit is een interactief ‘state of the art’ ‘oefenveld waar de jeugd van BH&HC Breda hun hockeyskills kan trainen.

Om het nieuwe hockeyseizoen feestelijk in te luiden is er na afloop van de prijsuitreiking een uitgebreide borrel, voorzien van foodtrucks, de huis-DJ’s van BH&HC Breda en andere muzikanten.