Dit festival draait om kunst en cultuur in Breda.
Dit festival draait om kunst en cultuur in Breda. Foto: Gemeente Breda

Breda viert kunst en cultuur: Dit weekend eerste editie van Parade Creatief

Door: Redactie Ingezonden

BREDA - De eerste editie van het nieuwe Bredase kunst & cultuurfestival Parade Creatief gaat komend weekend van start in Pier 15. Dit festival draait om kunst en cultuur in Breda. Het programma bestaat onder andere uit musici, beeldend kunstenaars, dichters en dansers.

Op het programma van zaterdag 9 en zondag 10 december staan allerlei verschillende acts, van hiphop en rap tot klassieke muziek, live modeshows, kunsttentoonstellingen en optredens van rockbands, jazzmuzikanten en singer-songwriters. Het doel van Parade Creatief is om de diversiteit van de kunst en cultuur in Breda beter zichtbaar te maken.

Performances en exposities

Pier 15 wordt tijdens het festival omgetoverd tot een betoverende wereld met verrassende optredens en exposities die Breda nog niet eerder heeft gezien. Traditionele kunst en moderne, trendy optredens smelten op sommige plekken samen. Met kunstwerken, exposities en lichtkunst wordt Pier 15 omgetoverd tot een fantasierijke plek waar de creatieve inwoners van Breda centraal staan op vier verschillende podia. Naast genieten van muziek, kunst, dans en taal, kunnen bezoekers ook smullen van lekkere hapjes en drankjes.

Culturele creatieve hotspot

Parade Creatief en STEK slaan de handen ineen om de hele Veilingkade tijdens dat weekend te laten bruisen als één grote culturele creatieve plek. Parade Creatief wordt georganiseerd door Stadspodium Breda, met projectleider Leo van Lieshout. Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 december van 14.00 tot 01.00 uur en op zondag 10 december van 14.00 tot 19.00 uur. De locatie is Pier15, Veilingkade 12 in Breda. Toegang is gratis.