‘Het wordt een klotepot, maar we winnen’

  NAC

Zondag ontvangt NAC buur Willem II. In de aanloop naar die wedstrijd een aantal supporters over deze derby. Vandaag: Ramon Huls (27), sinds 1991 seizoenkaarthouder van NAC.


“Een voor mij heel bijzondere NAC – Willem II was de wedstrijd in 2000. NAC was net gepromoveerd en we wonnen met 2-0 van Willem II. Dat was voor mij de eerste keer dat NAC van Willem II won waar ik bij was. De vorige overwinning was vijftien jaar daarvoor. Dus dat was wel mooi, zeker omdat het aan het begin van het seizoen was. Een lekker begin.”
“Pfff, en verder. Het zijn vaak niet de leukste wedstrijden. Wat mij betreft zijn de ontmoetingen met Feyenoord specialer. Het zijn vaak klotepotjes tegen Willem II, dat zal nu ook wel weer zijn. Ik denk dat we met 2-0 winnen. NAC heeft denk ik een betere ploeg, bovendien hebben zij een hoop geblesseerden als ik het zo lees.”
“Als het al iets bij me oproept, de wedstrijd tegen Willem II, dan is het niet veel bijzonders. En de rivaliteit? Ik zal het netjes zeggen. Tilburgers zijn toch een ander slag volk.”