Niet staan op B-side tegen WII

  NAC

BREDA - NAC kan de staantribune op Vak E, beter bekend als de B-side, nog niet in gebruik nemen tijdens de wedstrijd tegen Willem II. De gemeente Breda wil meer informatie over de betonbelastingberekening en over de capaciteit van de vluchtwegen. Dat maakte de club dinsdagavond bekend op haar website.


Dat is het resultaat van de bespreking die architect, constructeurs, NAC en de gemeente Breda dinsdag hebben gevoerd. Het gevolg is dat de vijfhonderd mensen die op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart, de wedstrijd NAC-Wilem II van aanstaande zondagmiddag niet kunnen bezoeken, want deze wedstrijd is reeds uitverkocht. NAC zal in de komende dagen de reeds verwijderde stoeltjes opnieuw aanbrengen.

De staantribune op de B-side moet twee keer zo groot worden als die op Vak G. Eerder kreeg NAC voor die tribune wel een vergunning. Maar omdat op de B-side 300 mensen meer zouden komen te staan dan nu (800 in plaats van 500), bleken er op deze tribune alsnog problemen op te doemen. De gemeente heeft vragen van bouwkundige aard, over de betonbelasting op lange termijn. Die problemen zijn volgens de club makkelijk op te lossen. Ook had Breda vragen over de vluchtwegberekeningen.

Als NAC de vragen die open staan helder beantwoordt, komt er alsnog een vergunning voor de verbouwing. Het oplossen van de problemen kost naar schatting twee tot drie weken. NAC betreurt dat vijfhonderd supporters nog niet kunnen worden bediend. Zij zullen in de komende dagen een brief of e-mail krijgen, met daarin uitleg hoe NAC de aanvraag voor een seizoenskaart verder wil behandelen. Dat is nu intern onderwerp van overleg.

NAC onderstreept dat iedereen die nu een seizoenskaart heeft gewoon de wedstrijd tegen Willem II kan bezoeken. De seizoenskaart EE is gewoon geldig voor Vak E, zij het dus met een stoeltje.