Chronologie van de transfer Stam

  NAC

BREDA – Gaat-ie wel, gaat-ie niet. Het is de grote vraag van de maandag. Wel, zo lijkt het een groot deel van de dag. Niet zo lijkt het aan het begin van de avond. En toen dus weer wel. “Het is nog niet rond”, meldt Ron Stam zelf rond kwart voor negen.


En zo beleeft het spel tussen vraagprijs en aanbod gisteravond zijn hoogtepunt. Een spel dat al enkele weken gaande is, zo geeft de Bredase middenvelder een dezer dagen toe. Het beïnvloedt zijn prestaties op de mat niet, zo zegt hij na afloop van de 1-2-overwinning op AZ. “Ik word hier alleen maar sterker van.” Een wedstrijd waarin hij overigens geen opvallende rol speelde.

Vrijdag. NAC weigert een bod van FC Twente, zo blijkt later. Daarmee lijkt de transfer te zijn afgeketst.

Zondag. Kort na de wedstrijd geeft de speler aan dat er toch nog wat speelt. “Maar ik hoor het wel.”

Maandag. Overleg tussen Enschede, Breda en Amsterdam, waar Stam bij zijn zaakwaarnemer zit. Half tien ’s avonds, nog niets. NAC-trainer, Robert Maaskant, weet zeker dat Stam blijft. “Ik vertel je het laatste nieuws, Ron heeft Twente afgezegd. Blijkbaar is dat nog niet doorgedrongen.”

Niets is minder waar. Twente en NAC overleggen dan nog vrolijk over de details van de overname. NAC hield de afgelopen dagen meerdere malen zijn poot stijf als het ging om de afkoopsom van 2,5 miljoen en weigert meerdere malen een bod van Twente.

In Amsterdam zit Ron Stam bij zijn zaakwaarnemer. Pas tegen twaalven is de kogel door de kerk en kan Stam aan de champagne. In Breda is NAC-directeur Theo Mommers blij met de deal. “We hebben geweldig zaken gedaan.” Dat hij de trainer nu met een probleem opzadelt... “Daarvoor moet je niet bij mij zijn. Maar volgens mij heeft hij mogelijkheden genoeg op het middenveld.”

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief