Maaskant: 'Niet bang voor vertrek Amoah'

  NAC

BREDA – NAC-spits Matthew Amoah scoorde tegen PSV alweer voor de negende keer dit seizoen en is daarmee topscorer van de eredivisie. De Ghanese international lijkt zich daarmee nadrukkelijk in de kijker te spelen. Coach Robert Maaskant is desondanks niet bang dat de spits vertrekt. “Matthew heeft het erg naar zijn zin bij NAC.”


>> Maaskant geniet van fantastische avond
>> Bezoekersrecord voor NAC

Het succes van Amoah brengt automatisch met zich mee dat clubs wel eens geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Realiseert ook Maaskant zich. “Zo werkt de voetballerij. Maar ik ben daar niet bang voor. Matthew heeft nog een contract voor twee jaar, dus als iemand hem wil overnemen dan is NAC meteen uit de schulden.” Wat niet wil zeggen dat een tussentijds vertrek bespreekbaar is, stelt “Dat niet. Maar elke speler heeft zijn prijs. Stam wilde ik ook niet kwijt, en je weet wat er gebeurd is.”

Amoah gaf begin deze maand in Voetbal International zelf aan NAC niet als een eindstation te zien. Toen opperde hij zelf Feyenoord als club waar hij wel zou passen. “Als die club nog een spits zoekt..." Ook een tussentijdse overgang sloot hij daarin zelf niet uit. “Het liefst wil ik dit seizoen afmaken in Breda, maar je weet nooit wat er in een transferperiode kan gebeuren.”