Bezoekersrecord voor NAC

  NAC

BREDA – Met 17078 toeschouwers is NAC-PSV van zaterdag de best bezochte thuiswedstrijd van de Bredanaars ooit. Het record werd mogelijk doordat NAC de afgelopen week de verbouwing van de B-side afrondde.


Door die verbouwing ontstonden 800 staanplaatsen en konden er 300 extra toeschouwers op de B-side terecht. Doordat PSV niet het maximale aantal supporters meenam, konden ook nog eens bijna vijfhonderd Bredase fans terecht op Vak-I.

Volgens woordvoerder Willem Reijn is de eerste wedstrijd met staanplaatsen goed verlopen, ondanks geluiden dat het (te) druk was. “Het was druk, dat klopt. Maar het was overal in het stadion druk. De eerste helft was het wat drukker dan de tweede helft.”
Reijn stelt dat de club evalueert maandag bespreekt hoe de eerste wedstrijd met staanplaatsen is verlopen. “Na elke wedstrijd bespreken we hoe het gegaan is en kijken we of er zaken veranderd moeten worden. Dat doen we nu dus ook.”
Toeschouwer Dimitri Ensing, zelf ook wekelijks bevestigt dat er veel mensen op de staantribune waren. “Maar het was na ook niet zo dat ze als haringen in een ton gepakt stonden.”