Maaskant geniet van fantastische avond

  NAC

BREDA – Robert Maaskant nam breed lachend plaats achter de microfoon. Daar zat overduidelijk een tevreden trainer. Die desondanks weigerde al te euforisch uit de hoek te komen. “We staren ons niet blind op de nummer één positie.”


>> 'Niet bang voor vertrek Amoah
>> Bezoekersrecord voor NAC
>> Superieur NAC wijst PSV terug

NAC-trainer Maaskant genoot. Dat wel, uiteraard. “Voor ons was het een fantastische avond.”
Hij was niet verbaasd over de manier waarop zijn ploeg PSV vast had gezet de eerste helft. “Daar hebben we ons in de voorbereiding ook heel duidelijk op gericht, beelden van laten zien. Wij zijn heel fel begonnen, heel agressief gespeeld. Ik vind dat we het de eerste helft in balbezit goed gedaan hebben, dan haal ik alleen maar even die fantastische aanval aan vlak voor rust, die Kwakman naast kopt. “
Na rust kwam NAC er wat minder uit. “Toen hebben we toch wel wat onder druk gestaan. Zijn we heel compact blijven spelen. Dat kunnen we gewoon goed. En daarvandaan proberen te counteren, en dat lukte ook aardig, denk ik. Fantastische goal van Matthew Amoah .”

De overwinning terecht, constateerde Maaskant. “Dat we daardoor op de nummer één positie staan, dat zorgt voor veel euforie, dat is mooi meegenomen. Maar ondanks alles blijven we heel reëel. We hebben een moeilijk programma gehad. Het is een knappe prestatie. Maar we weten ook dat we gewoon een goede middenmotor zijn en staren ons niet blind op de nummer één positie. Maar een mooie avond.”

Huub Stevens vond het allemaal wat minder. Hij presenteerde zich zaterdagavond als een Louis van Gaal in zijn beste dagen. Met een gezicht als een oorwurm gaf hij – met overduidelijke tegenzin – zijn visie op de wedstrijd. “In het clublied van PSV wordt gezegd ‘We trekken ten strijde’. Ik weet niet of onze spelers dit clublied kennen. Ik heb de eerste helft geen strijd gezien. En dat heeft NAC wel gebracht. Daarom kwamen ze ook verdiend op voorsprong. Als je hier in Breda achter komt te staan dan wordt het verschrikkelijk moeilijk om weer terug in de wedstrijd te komen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief