Pers unaniem: NAC wint verdiend

  NAC

BREDA - NAC heeft zich in elk geval voor een week aan kop van de eredivisie genesteld. Tot groot genot van iedere fan met een geel-zwart hart. Wat vinden de andere media van de prestaties van NAC? Een overzicht.


>> Superieur NAC wijst PSV terug

De Volkskrant verslaat de wedstrijd NAC-PSV onder de kop Machtsgreep verrast spelers NAC niet. Verslaggever Charles Bromet laat de altijd nuchtere Ten Rouwelaar aan het woord. “Ik vind het niet moeilijk te bevatten dat we nu koploper zijn. Elke ploeg vindt het klote om naar Breda toe te komen, ook PSV. Dat wisten wij en daarvan hebben we gebruik gemaakt”, aldus de doelman in De Volkskrant.

Bromet constateert dat NAC won omdat de geel-zwarten meer wil om te winnen toonden dan de PSV’ers. Bromet schrijft: “‘Wij gaan niet opzij’, nog altijd een van de klassieke meezingers in het Rat Verlegh stadion, is NAC dan ook op het lijf geschreven.” Verder legt de Volkskrant de nadruk op het matig spelende PSV. Het is een elftal zonder smoel, aldus de krant. Dat komt door Stevens, die maar blijft schuiven met spelers.

De Telegraaf houdt het op haar website feitelijk. Eigen goal Simons nekt PSV tegen NAC kopt de grootste krant van Nederland. In het verslag wijst de Telegraaf er fijntjes op dat de mopperaars over het vertrek van Brandts zich niet meer laten horen. Want, zo schrijft de krant ‘het veldspel

is

aantrekkelijker om naar te kijken dan vorig seizoen, toen NAC leunde op een sterke defensie.’