Ten Rouwelaar: 'We zien wel waar we zaterdag staan'

  NAC

UTRECHT – Het was de slechtste wedstrijd tot op heden, zo stelde trainer Robert Maaskant na afloop van FC Utrecht – NAC. Keeper en uitblinker Jelle ten Rouwelaar blikt terug op het gelijkspel en zoekt naar oorzaken.


>> NAC moeizaam naar puntje

Dat NAC vooral op de eigen helft speelde, daar had Ten Rouwelaar niet echt een verklaring voor. “Dat gebeurt gewoon een keer. Dat was ook niet afgesproken in de bespreking, we wilden gewoon het spel spelen dat we de afgelopen weken hebben gespeeld, dat was toch meer naar voren. Ik heb er geen verklaring voor dat we nu iets meer naar achteren speelden. Maar het was vandaag wel een feit ja.”

“We begonnen vrij redelijk. Kregen twee goede in het begin met Amoah en met Zwaanswijk. Daarna zijn we eigenlijk niet in het spel geweest en drukt FC Utrecht ons in de tweede helft behoorlijk terug, dan is een puntje wel goed.”

NAC was een week koploper voordat het naar Utrecht afreisde. Wat niet betekende dat de Bredanaars hier zomaar even zouden gaan winnen.
“Je mag ook geen wonderen verwachten dat we elke week gaan winnen. Die verwachting is er nu natuurlijk een beetje omdat je bovenaan stond. Als je uit bij Utrecht speelt, dan is een puntje gewoon goed, FC Twente verliest hier met 3-0, dus als je het zo bekijkt is het okee.”

Volgens de doelman speelde de onrust bij FC Utrecht niet echt een rol. “Dat kan voor je werken en tegen je. Als je er een maakt dan worden ze onrustig, en dat is ons helaas niet gelukt.”

Een puntje tegen Utrecht, woensdag wacht Twente thuis en zaterdag komt Groningen op bezoek . “Belangrijke week. Maar we moeten het ook niet overdrijven. Ik heb ook gezegd als we bij de eerste negen eindigen, dan hebben wij het gewoon heel goed gedaan. We zullen kijken waar we woensdag een zaterdag staan. Dat speelde bij mij in elk geval vandaag niet mee. Ik bekijk het van wedstrijd tot wedstrijd.”