Weer twee stadionverboden NAC-supporters

  NAC

BREDA – NAC heeft tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen twee supporters van de tribune gehaald die voorwerpen op het veld gooiden.


De twee kunnen een stadionverbod van twee jaar tegemoet zien. De twee supporters zaten op Vak G. De ene fans gooide herhaaldelijk bierglazen op het veld, de andere wierp andere voorwerpen.

Veel gebruikte voorwerp om mee te gooien, bleek de nieuwe tray te zijn waarmee bier gehaald kan worden. “Die is van een steviger materiaal dan de oude”, vertelt perswoordvoerder Willem Reijn, “en zeilt daardoor verder.” Tegen Groningen werden deze trays daardoor niet uitgedeeld. “De komende thuiswedstrijd hebben we weer trays die slapper zijn en niet zover zeilen.”

Het aanpakken van ‘gooiers’ is al anderhalf jaar speerpunt van het beleid van NAC. Door individuele fans aan te pakken, hoopt de club boetes van de KNVB te kunnen voorkomen. Bovendien verwacht NAC een preventieve werking van de stadionverboden.

Vorige week droeg NAC vijf andere supporters voor voor stadionverboden. In totaal hebben nu tussen de zestig tot zeventig fans een stadionverbod.