Penders maakt NAC weer medekoploper

  NAC

BREDA - NAC blijft bovenin meedraaien na de 1-0-zege van gisteravond op naaste concurrent FC Groningen. Aanvoerder Rob Penders maakte in de slotfase van het duel de enige treffer uit een vrije trap, die via de Groningse keeper voor zijn voeten belandde. Van dichtbij maakte de verdediger de 1-0, die NAC aan een dikverdiende overwinning hielp.


>> Column: Mannensport
>> Column: Prins Bernhard en Ronnie Stam
Het duel tussen de twee voormalige koplopers was eenzijdig. FC Groningen leek vooral naar Breda te zijn gekomen om niet te verliezen, terwijl NAC – met Elshot en Cairo in de basiself in plaats van de geblesseerde Reuser en de geschorste Lurling – voornemens was de kater van de midweekse thuisnederlaag tegen FC Twente weg te spoelen. De geelzwarten domineerden en kregen diverse kansen om al eerder op voorsprong te komen.

De Groningse keeper Luciano voorkwam dat. Met een aantal knappe reddingen hield hij zijn ploeg overeind bij afstandsschoten van Csaba Fehér en Kurt Elshot. In de slotfase van het duel bracht hij van dichtbij redding op een schot van Kees Kwakman en had hij wat geluk toen Patrick Zwaanswijk een grote kans van dichtbij over schoot.

Uit een afgeslagen vrije trap kreeg NAC alsnog loon na werken. Amoah kopte van dichtbij op de vuisten van Luciano, Penders was attent en kon de rebound binnentikken. Door de overwinning voert de ploeg van trainer Robert Maaskant opnieuw de ranglijst aan, al moet het die positie deze keer delen met Ajax en AZ, dat een beter doelsaldo heeft.

Een rode kaart voor linkervleugelverdediger Patrick Mtiliga betekende het enige smetje op de overwinning. Mtiliga duwde de Groningse spits Markus Berg omver, nadat hij Jelle ten Rouwelaar had belaagd terwijl die de bal al in zijn handen had. De scheidsrechter bestrafte Berg met geel en Mtiliga met een rode kaart.
Tot grote woede van Maaskant. "Ik ben ervan overtuigd dat de KNVB deze kaart seponeert. Hij ging als een stervende zwaan naar de grond."

Het seizoen in beeld