Zevende zege voor NAC

DOETINCHEM - NAC heeft zijn zevende overwinning van het seizoen behaald. In Doetinchem werd De Graafschap met 2-0 verslagen. De Bredanaars staan nu weer aan kop van de eredivisie, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten.

Matthew Amoah was de man van de wedstrijd. Na een paar doelpuntloze wedstrijden scoorde de Ghanees in de tweede helft twee keer. In de 74e minuut maakte de Ghanees met zijn hoofd zijn tiende van het seizoen, op een moment dat De Graafschap probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten.
In de eerste helft probeerde de zwak acterende superboeren het wel, maar kwam het kwaliteit te kort om het NAC lastig te maken. De pogingen in de tweede helft om de drie punten in eigen huis te houden, werden door de ploeg van Robert Maaskant vakkundig afgestraft. In de extra tijd zag Amoah kans ook zijn elfde van het seizoen aan te laten tekenen, 2-0.

NAC heeft nu 22 punten na tien wedstrijden. AZ en Ajax beiden negentien na negen wedstrijden. AZ ontvangt zondag Twente, Ajax krijgt Sparta op bezoek.