NAC op vreemde bodem ongeslagen

  NAC

BREDA - NAC kan zondag tegen Sparta voor de negende uitwedstrijd op rij ongeslagen blijven in de reguliere competitie. Dit seizoen verloren de Bredanaars sowieso pas één duel op vreemde bodem. In Noorwegen ging NAC in de intertoto-wedstrijd tegen Rosenborg met 2-0 onderuit.


De laatste keer dat NAC een uitwedstrijd verloor in de Nederlandse competitie, uitgezonderd de play-offs, was op 8 maart van dit jaar. De Bredanaars verloren toen in Friesland met 3-0 van Heerenveen.

De ongeslagen status moet NAC zien te behouden zonder de as van afgelopen weken. Centrale verdediger Rob Penders blesseerde zich vorige week tegen NEC aan zijn hamstring. Antilliaans international Tyrone Loran vervangt hem morgen. NAC mist ook centrale middenvelder Tommie van der Leegte door een schorsing.

Na de training van vrijdag kwam daar nog de twijfel bij over Matthew Amoah. Hij heeft, net als Penders, last van zijn hamstring. Of de Ghanees zondag beschikbaar is, is nog niet duidelijk. Cairo en Reuser zijn vanwege blessures ook niet inzetbaar.

Daar staat tegenover dat Kees Kwakman wel weer kan spelen. Hij neemt de plaats in van Van der Leegte in het hart van het elftal. De van Volendam afkomstige Kwakman keert terug van een blessure aan zijn rib.

Na de winst van AZ vrijdag tegen Groningen, staan de Alkmaarders drie punten los van NAC. Alleen een zege in Rotterdam kan de geelzwarten weer aan kop brengen. De drie punten zijn sowieso hard nodig als NAC mee wil blijven doen voor de koppositie. Vóór het einde van het jaar staan wedstrijden tegen onder meer Ajax en Feyenoord op het programma. Als de Bredanaars in 2009 nog bovenin willen staan, is een overwinning tegen Sparta meer dan welkom.

Daar waar NAC in uitwedstrijden beter presteert, haalt tegenstander Sparta vooral punten in de thuiswedstrijden. Alleen NEC en ADO Den Haag gingen tot nu toe met drie punten het Rotterdamse veld af. Trainer Maaskant roemde gisteren de Rotterdamse aanval, maar wees er tegelijkertijd op dat de Rotterdamse verdediging nog wel eens een steekje laat vallen.

Meegereisde NAC-supporters kunnen zondag twee oude bekenden tegenkomen: ex-NAC’ers Arne Slot en Sander van Gessel. Laatstgenoemde zit aan de kant door een blessure aan zijn schouder, Slot staat wel in de basis.