Dramatische nederlaag voor NAC

  NAC

ROTTERDAM - “We staan voor lul”, zong het meegekomen NAC-publiek na 67 minuten voetballen tegen Sparta. En daar hadden ze volkomen gelijk in. De Bredanaars gingen met heel duidelijke cijfers onderuit: 4-0. En het had nog erger kunnen zijn.


>> 'Terecht verloren'

Tot zondag was NAC in uitwedstrijden nog ongeslagen in de competitie. Daar kwam op brute wijze een einde aan. De Spartanen gaven een lesje kansen afronden die in Breda niet snel vergeten zal worden. De Rotterdammers waren zondag buitengewoon effectief. Van de vijf á zes kansen die het in de eerste helft kreeg, belanden er drie achter Ten Rouwelaar.

Oud-NAC'er Arne Slot gaf het startsein van wat een dramatische middag zou worden voor NAC. Hij schoot uit een rebound de 1-0 binnen. Kort daarop maakte Rydell Poepon met de 2-0 en 3-0 een einde aan de puntenwens van NAC. Uitblinker Strootman maakte in de tweede helft de wond nog iets dieper door met een afstandschot de 4-0 te maken.

NAC kon geen vuist maken tegen de goed verdedigende Spartanen. Kansen waren er wel voor Idabdelhay, De Graaf en Kolkka (beiden lat) en Gorter (paal). Maar de bal wilde er maar niet in. Diep in de tweede helft bracht Maaskant met Kramer nog een extra aanvaller in het elftal. Er werd iets meer druk gezet, maar het spel van NAC ging er nauwelijks op vooruit.

NAC heet een brede selectie te hebben. Enkele blessures (Cairo, Reuser) en schorsingen (Lurling en Mtiliga) konden dit seizoen relatief makkelijk worden opgevangen. Toch zitten er in de NAC-selectie een paar spelers wiens vervangers niet van de reservebank kunnen worden gehaald:

Penders en Amoah moesten beiden het duel tegen Sparta missen en dat was te merken. Voorin miste NAC een aanspeelpunt en een afmaker en achterin vielen vaak gaten. Daar kwam nog eens het uitvallen van Elshot bij. De rechtsback moest met een blessure naar de kant, waardoor Kwakman een linie naar achter schoof. Het mocht niets meer baten. De koppositie is even uit het Bredase zicht verdwenen.

Tot overmaat van ramp meldde ook Elshot zich bij ziekenboeg. Hij liep in de ontmoeting op het Kasteel een hamstringblessure op. Het is nog onbekend hoe lang de verdediger uit de running is.