'Dit was niet eredivisiewaardig'

  NAC

BREDA - De tweede 0-4-nederlaag van NAC in acht dagen kwam hard aan in Breda. “Dit verwacht niemand”, stelde NAC-trainer Robert Maaskant na afloop. “Het was niet eredivisiewaardig. Zo slecht als we vandaag voetbalden, hebben we nog niet gespeeld dit seizoen."


Maaskant wilde de uitslag niet goed praten, maar hij stelde wel dat de uitslag wat geflatteerd was. "Wetzel (trainer van ADO, red.) keek me op een gegeven moment aan en gebaarde dat hij het ook niet meer begreep”, daarmee doelend op het gemak waarmee de Hagenezen konden scoren.

De verwijten na de dramatische wedstrijd tegen ADO(0-4) gingen vooral uit naar de gevestigde waarden binnen het elftal. “Vandaag stonden er veel jonge jongens in die niet vaak met elkaar spelen. Sommigen debuteerden als basisspeler. Dan moeten de anderen de kar trekken.” Dat gebeurde volgens de verliezende trainer te weinig.

De ziekenboeg van NAC begint uit te puilen met onder andere Penders, Amoah en Reuser. Dat was mede debet aan het teleurstellende resultaat. Daar kwam nog bij dat Loran zich vlak voor de wedstrijd afmeldde vanwege ziekte. “Ik hoop dat een paar vaste waarden zich snel gaan melden", verklaarde Maaskant. NAC lijkt vooral Penders achterin te missen. “Als hij meespeelt, scheelt dat heel veel. Dat is al lang bekend. Hij is niet voor niks al jaren aanvoerder.”

De Bredanaars hebben drie competitiewedstrijden achter elkaar niet gewonnen. Dat NAC nu in een neerwaartse spiraal terecht komt, gelooft de trainer niet. “We draaien tot nog toe een goed seizoen. Ik ben niet bang dat het tot de winterstop zo slecht gaat als de afgelopen twee wedstrijden. De pijp is nog niet leeg. Ik denk dat we zeker kansen hebben tegen Ajax. We kunnen dan behoudender spelen (NAC speelt uit, red.) en dat is een voordeel voor ons.”