'Een verdiende overwinning'

  NAC

BREDA - De lach was weer terug op het gezicht van Maaskant. Na drie zeperds was er weer eens reden tot juichen voor de NAC-trainer.


Daar waar NAC zeer goed begon aan de competitie, is Vitesse bijzonder slecht bezig. Het staat zestiende; een plek die de Arnhemmers zou verplichten aan het einde van het seizoen nacompetitie te spelen. Toch had Maaskant NAC en Vitesse van tevoren even hoog ingeschat. Dat het verschil van tien plaatsen op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd geen toeval is, werd in het Rat Verlegh-stadion wel duidelijk.

“Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben”, merkt de NAC-trainer op. Vooral over het begin van de wedstrijd was de NAC-trainer lovend. “We kwamen goed uit de startblokken en speelden in een hoog tempo. Ook waren snel in het zestien metergebied. Daarna speelden we echter in een veel te laag tempo. Ik geloof dat Mtiliga wel zeven keer met de bal aan de voet stil stond. Uiteindelijk gaf hij maar een diepe bal, omdat hij het ook niet meer wist.”

“In de rust heb ik tegen de spelers gezegd: wat willen we nou? Als we willen winnen, moeten we tekeer gaan.” Dat deden de Bredanaars met de thee nauwelijks achter de kiezen. “We maakten twee goede goals en hebben daarna de wedstrijd gecontroleerd en gedomineerd. Alleen hebben we nagelaten er een spektakel van te maken”, aldus Maaskant

De glimlach van Maaskant stond in schril contrast met de sip kijkende Vitesse-trainer Westerhof. Reden tot juichen had de oefenmeester ook niet. Al acht wedstrijden op rij hebben de Arnhemmers niet gewonnen. Dat Vitesse zaterdag wéér tegen een nederlaag aan zou lopen, zag Westerhof lang niet aankomen. “Het leek er in de eerste helft niet op dat we gingen verliezen. We hadden dreiging van de buitenspelers van NAC onder controle. Ons manco is vaak dat we niet voetballen en snel de bal kwijt raken. Dat ging nu beter. Ik had alle verwachtingen voor de tweede helft.”
Die verwachtingen werden door NAC dus snel de grond in geboord.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief