'Europees voetbal moet mogelijk zijn'

  NAC

ROTTERDAM - "We wilden niet dat mensen weer zouden zeggen dat dit dé kans was", vertelt De Graaf. Hij doelt daarmee op het feit dat NAC vandaag mogelijkheden zou hebben om voor het eerst in de geschiedenis van het betaalde voetbal van Feyenoord te winnen. NAC stond voor aanvang immers gedeeld vierde en Feyenoord dertiende.


De Graaf hoeft zich echter geen zorgen te maken. Dit was niet dé kans om van de Rotterdammers te winnen. En dat besefte de NAC-middenvelder zelf ook. "We dachten van tevoren dat we Feyenoord pijn konden doen, maar er was geen moment waarop de wedstrijd kantelde (in NAC-voordeel, red.).

Ondanks de vier recente verliespartijen vindt De Graaf dat NAC het toch goed doet. "Er is geen paniek. We staan er goed voor. Bij Feyenoord verliezen kan altijd, maar verliezen van ADO Den Haag en Sparta is zonde. Daardoor is er nu een groot gat met de bovenste ploegen." Toch denkt hij dat Europees voetbal nog wel in Bredaas zicht is. Maar dan moet NAC het winnen na de winterstop wel weer op gaan pakken, ondanks het zware programma. In het begin van de tweede seizoenshelft staan namelijk onder andere uitwedstrijden tegen PSV, FC Twente en Heerenveen gepland.

NAC maakt de laatste weken een vermoeide indruk. "We zijn dit seizoen natuurlijk vroeg begonnen", erkent De Graaf. "Voor het team is het goed dat het winterstop is. Maar ik heb net een blessure gehad dus van mij mag het nog wel een paar wedstrijden duren."