Logo bredavandaag.nl

Vragen GroenLinks over bouw NAC-stadion

  NAC

BREDA – De gemeenteraadsfractie van GroenLinks vraagt zich af of de verbouwing van het NAC-stadion wel op een duurzame manier gebeurt. Volgens GroenLinks is dat nodig omdat het gaat om een investering van Breda in een eigen pand.


Breda heeft zich vorig jaar in de klimaatnota verplicht dat de gemeentelijke organisatie uiterlijk 2020 klimaatneutraal moet zijn, zo stelt de partij. Breda zou dat moeten bereiken door duurzame bouw, groene energie, energiebesparing en duurzame inkoop.

Volgens de partij is het NAC-stadion een mooie pilot. Daarom heeft GroenLinks een aantal vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo wordt gevraagd op welke wijze bij het opstellen van het bestek rekening is gehouden met de doelstelling rond duurzaamheid zoals die in het gemeentelijk beleid zijn verankerd. Ook wordt gevraagd of met duurzame uitvoering rekening is gehouden en hoe de gemeente toeziet op duurzame uitvoering. Ook wil de partij weten of er maatregelen genomen worden voor energiebesparing.

Tot slot vraagt GroenLinks zich af of het college bereid is een quick scan te laten verrichten naar mogelijke aanvullende energiebesparende maatregelen bij de verbouwplannen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief