Verdiende zege NAC bij Roda JC

BREDA - NAC heeft ook zijn tweede uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Kerkrade versloegen de Bredanaars Roda JC met 0-3. Alle doelpunten vielen na rust.

Roda JC kon geen moment aanspraak maken op de drie punten. In de eerste helft nam de thuisploeg slechts met enkele afstandschoten doelman Ten Rouwelaar onder vuur. Na rust sloeg NAC toe. Eerst was het Kwakman die drie spelers inclusief de keeper omzeilde en scoorde, 0-1. Daarna was het de beurt aan de voor Mtiliga ingevallen Gorter. Gorter nam plaats achter de bal nadat die op de penaltystip was gelegd na een overtreding op Lurling. De jongeling faalde niet, 0-2.
In de laatste minuut maakte Amoah al weer zijn vierde goal van het seizoen en bezegelde daarmee het lot van Roda.

Tyrone Loran mocht voor het eerst sinds de zomer weer eens voetballen. De verdediger viel elf minuten voor tijd in voor Van der Leegte. Loran mocht sinds afgelopen donderdag ook weer koppen, iets dat hij de vier weken ervoor niet mocht omdat hij nog herstellende was van zijn nekblessure. Die liep hij op in maart van dit jaar.

NAC staat nu op de vijfde plaats, met hetzelfde aantal punten als PSV. Heerenveen en Groningen staan gezamenlijk aan kop. Zaterdag komt Heerenveen op bezoek in Breda.