Logo bredavandaag.nl

NAC beetje moedeloos van loting

  NAC

BREDA – De dag na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Groningen was het voor de meeste spelers van NAC al duidelijk wie als volgende tegenstander uit de bus zou komen: AZ. En inderdaad, begin maart mag NAC naar Alkmaar. “Je begint er een beetje moedeloos van te worden”, geeft aanvaller Anthony Lurling aan.


>> De loting

NAC heeft traditioneel de loting niet mee, zo weet Lurling. “Vorig jaar voor de halve finale ging het tussen Heracles, Roda en Feyenoord en dan krijg je Feyenoord uit. Nu hoopten we, als we dan toch Twente, Heerenveen of AZ zouden krijgen, op een thuiswedstrijd en wordt het AZ uit. Dat is samen met Twente de best voetballende ploeg in de eredivisie.”

Bij NAC hadden ze dus eigenlijk al het gevoel dat het die kant uit zou gaan. “De dag na Groningen, toen er oorspronkelijk geloot zou worden, zeiden al 18 van de 20 jongens, het zal AZ wel worden.”
En ja hoor, het werd AZ. “Ieder jaar loten de sterkste clubs thuis. Je krijgt het gevoel dat er wat mee is met de loting, al ga ik er vanuit dat het eerlijk gebeurt. Je kunt je ook niet voorstellen dat de KNVB dit beïnvloedt, maar het blijft apart.”
Zelf fronste hij ook al eens zijn wenkbrauwen. Na de bekerwedstrijd tegen Ajax, vorig seizoen, mocht hij het apparaat bedienen. “En zowel bij de proefloting, om te kijken of ik het goed deed, als bij de echte loting koppelde ik NAC aan Quick Boys.”

Favoriet eruit gooien
Overigens blijft Lurling optimistisch over de kansen van de Bredanaars. “We hebben de laatste twee jaar daar van ze gewonnen. En het blijft bekervoetbal. Je ziet het in het buitenland, daar gaan ook ploegen door van wei je het niet verwacht. Laten wij maar de ploeg zijn die de favoriet eruit gooit. We hebben net zoveel kansen als AZ.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief