'Ik wil mijn carrière bij NAC afsluiten'

  NAC

BREDA - Tommie van der Leegte heeft het naar zijn zin bij de Bredase voetbaltrots NAC. Hij heeft zijn draai gevonden in het elftal van Maaskant.
Hij heeft het zo naar zijn zin, dat hij graag wil blijven. “Als ik doorga zal het bij NAC zijn. Hier wil ik mijn carrière afsluiten.”


Van der Leegte geeft daarmee aan dat hij graag gebruik maakt van de optie voor nog twee seizoenen, zoals die in het contract staat dat hij voor het lopende seizoen tekende.
Tegen zijn oude club ADO Den Haag maakt Van der Leegte morgen zijn rentree na één wedstrijd schorsing vanwege zijn vijfde gele kaart dit seizoen. Met een onvervalste zachte ‘g’ praat de ras-Brabander over NAC, PSV en zijn gele kaarten.

Je hebt eens gezegd dat je altijd een keer voor NAC wilde voetballen. Waarom?
“In de keren dat ik hier kwam spelen met andere teams was het publiek altijd geweldig. Ook is het stadion leuk om in te spelen. Daar komt nog bij dat ik zelf uit Brabant kom en dat ik in Eindhoven wilde blijven wonen.

Ben je blij dat je bij PSV weg bent?
"Ja, ik miste het wekelijkse spelen. Normaal gesproken leef je toe naar een wedstrijd, maar nu trainde ik de hele week en dat was het. Ik speelde weinig. In de eerste vier maanden maakte ik wel veel mee, de Champions League bijvoorbeeld. Maar door mijn darmziekte (Van der Leegte heeft al zo’n tien jaar last van een darmontsteking die regelmatig terugkomt, red.) heb ik veel gemist. Gelukkig heb ik er nu weinig last van.

Wat is de kracht van het huidige NAC?
"Dat we een team zijn. Er zitten geen vedettes in de ploeg. Iedereen respecteert elkaar en wil voor elkaar werken."

Hoe creëer je zo’n sfeer in een ploeg?
"Door te kijken naar persoonlijkheden. Een NAC-speler moet natuurlijk voetbalkwaliteiten hebben, maar hij moet ook in de groep passen. Daar kijkt Earnie Stewart ook naar."

Hoe zou jij je speelstijl omschrijven aan iemand die nog nooit van Tommie van der Leegte gehoord heeft?
"Tja, daar vraag je me wat...(dan na even nadenken) Ik ben iemand die agressief speelt en weinig balverlies lijdt... Of ik ben balvast, zo kun je het ook zeggen. Ik leg risico’s in het spel en veel gele kaarten pakken hoort daarbij. Ik ben degene die de gaatjes dicht en dan loop je wel eens tegen een kaart aan."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief