Genieten zolang het duurt

  NAC

BREDA - Vaak hetzelfde verhaal vertellen, is in de meeste gevallen niet leuk. Maar als je trainer van de koploper in de eredivisie bent en de ene na de andere zege behaalt, is steeds verklaren waarom je voetbalclub zo goed draait helemaal niet vervelend.


Door Tom van Gurp

Robert Maaskant bevindt zich in die positie. De winnende trainer moest vrijdagavond weer uitleggen dat hij het leuk vindt om op de eerste plaats te staan, en weer kon hij vertellen dat ook hij niet weet hoe lang dit nog duurt. Hij kon ook weer vertellen dat hij er wel van blijft genieten. “Toch is de positie op de ranglijst geen issue in de kleedkamer”, aldus Maaskant. “De jongens hebben het vooral over het spel.”

Genieten zal Maaskant zeker ook doen door de aanmoedigingen van de B-Side. Regelmatig scandeerde de harde kern toespelingen op de koppositie en het kampioenschap. En dat doet de oefenmeester goed. “Bij mijn aantreden aan het begin van het seizoen was er natuurlijk scepsis. Dan is het leuk als je hoort dat de supporters achter je gaan staan. Zeker ook omdat mijn vader hier trainer is geweest en successen heeft behaald.”

Naast Maaskant zat een trainer die wel reden had om te klagen, Gert Heerkes van Heracles zag dat zijn ploeg in de tweede helft van de mat werd gespeeld en hij verklaarde daarom ook teleurgesteld te zijn. “In de eerste helft deden we aardig mee met NAC, al waren we soms wat te voorzichtig.” Dat Heracles niet tot scoren kwam, begreep hij wel. “Het is lastig met één spits tegen het verdedigingsduo Penders en Zwaanswijk.”