NAC met hakken over de sloot verder in beker

ALMERE/BREDA - NAC heeft met moeite de volgende ronde van de beker bereikt. Tegen de nummer laatst van de eerste divisie, FC Omniworld, werd het 0-1. Mathew Amoah scoorde in de laatste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

NACs topscorer redde de Bredase koploper met een laat doelpunt, tot grote vreugde van de meer dan vijfhonderd meegereisde NAC-supporters. Die waren getuige van een unieke avond - voor het eerst in de historie van het betaald voetbal in Almere was het Mitsubishi Forklift Stadion in Almere uitverkocht. Dat betekende dat er meer dan 2900 toeschouwers waren.

Het voetbal was minder historisch. NAC leek last te hebben van het kunstgras en creƫerde in de eerste helft nauwelijks kansen, terwijl de thuisploeg via Zeefuik, Zegers, Mulders en Tayeb meerdere malen gevaarlijk voor het Bredase doel kwam. Jelle ten Rouwelaar trad een aantal keer attent op om Omniworld van het scoren te houden. Het was dan ook aan hem te danken dat de Bredase cupfighter nog in de race is om het doel voor dit seizoen te halen: de bekerfinale.

De volgende ronde van de beker is op 20-21-22 januari. Dan gaat het om de achtste finales.