NAC komt gehavend uit de strijd

  NAC

BREDA – NAC heeft Robert Maaskant wat extra huiswerk gegeven. Vanwege het 0-1-verlies van Twente, maar vooral vanwege het verlies van twee spelers voor de komende duels. Martijn Reuser met een blessure, en Anthony Lurling met een rode kaart.


>> Reuser tot winterstop uitgeschakeld

Over de rode kaart voor Lurling was trainer Maaskant snel uitgepraat. “Een terechte rode kaart, zo begrijp ik van anderen. Ik heb het zelf niet gezien. Eerder was hij opgevangen met een blok, waarbij hij een fikse kaakblessure opliep. Hij handelde uit frustratie. Een domme overtreding. Hij doet daarmee zichzelf en ook het team tekort.”

Lurling liep tegen de rode kaart op toen de wedstrijd al gespeeld was. De blessure van Martijn Reuser was meer van invloed op de wedstrijd. NAC moest n acht minuten al zijn strijdwijze aanpassen. “Martijn was degene die heel fel door zou gaan om druk te zetten”, stelde aanvoerder Rob Penders. “Als je die dan kwijt raakt, dan moet je weer aanpassen en dan is het toch weer even wennen aan elkaar.”

Het wegvallen van Lurling en Reuser is een streep door de rekening. “Dat moet je ook maar zien op te lossen”, blikt Penders vast vooruit op de wedstrijd van zaterdag tegen Groningen, toch een van de concurrenten voor NAC. Al relativeert Penders dat. “Groningen is misschien toch wel een stukje verder dan ons, dat kunnen we misschien dan wel compenseren op een andere manier. Maar dat zullen we zaterdag dan moeten tonen. Groningen is een heel andere ploeg dan Twente, beheerst het positiespel niet zo.”