NAC begint fit aan zwaar weekje

  NAC

BREDA – Niet alleen gaat NAC zondag op bezoek bij FC Utrecht om de koppositie op FC Groningen terug te veroveren, de Bredanaars hebben een weekje voor de boeg waarin woensdag Twente en zaterdag Groningen op bezoek komen. Beide concurrenten voor de middenmoot waar NAC-trainer Maaskant zijn team toe rekent.


NAC gaat fit deze week van de waarheid in. De Bredanaars missen alleen Idabdelhay, Vallès Prat en Pollack. De basis waarmee Maaskant werkt is dus topfit. Afgelopen week klopten ook Elshot en De Graaf weer aan de poort met goede invalbeurten tegen PSV. “We staan voor een belangrijke, drukke week", stelt de trainer op de site van de club. "Ik heb de spelers ervan doordrongen dat ik ze allemaal nodig heb. We spelen tegen drie ploegen die gelijkwaardig of beter zijn, in elk geval op papier, dus we moeten vol aan de bak. Dan kan het zijn dat er links en rechts wat blessures ontstaan, dus dan dienen de mogelijke vervangers wel klaar te staan, zowel in fysiek als mentaal opzicht.”

Dat het mentaal wel goed zit, bleek zaterdag meteen na afloop van de wedstrijd tegen PSV. Blije gezichten uiteraard, maar geen zweverige toestanden. De NAC-spelers genoten van het moment, maar haalden allemaal meteen aan dat NAC weet waar het voor gaat. Een plek bovenin in de middenmoot. “PSV blijft voor mij de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap”, relativeerde aanvaller Anthony Lurling de zege op de titelverdediger.

Ook Maaskant doet alle mogelijk moeite het enthousiasme te temperen. Voorafgaand aan een week met drie wedstrijden tegen zware tegenstanders, stelt hij op nac.nl. “We beginnen gewoon maar eens met FC Utrecht, dat wordt al zwaar genoeg, want gezien de gebeurtenissen van deze week zal de boel daar wel op scherp staan.”

FC Utrecht kan zondagmiddag niet beschikken over Morten Skoubo en Cedric van der Gun. Bij de Utrechters zit Ton du Chatinier voor het eerst als assistant op de bank.