Meer ruimte voor NAC-fans

  NAC

BREDA – NAC hoopt vanaf de winterstop aan ongeveer vijfhonderd extra NAC-fans ruimte te bieden. De club wil dat doen door Vak-I en Vak-G samen te voegen en het uitvak om te bouwen naar een staantribune.


Het streven van de club is deze verbouwing rond de winterstop af te hebben. “Gezien de eerdere ervaringen met de B-side, noemen we geen definitieve datum”, stelt woordvoerder Willem Reijn, die wel aangeeft weinig problemen te verwachten. “Door die ervaring weten we inmiddels precies aan welke eisen we moeten voldoen.”

Vanaf volgend seizoen kan de club door deze verbouwing 500 seizoenkaarten extra verkopen. Hoe de club de extra plaatsen voor de rest van dit seizoen gaat slijten is nog onduidelijk. NAC weet nog niet of het net als eerdere jaren een halve seizoenkaart aanbiedt. “Dat bekijken we nog.”

De nieuwe verbouwing is ingegeven door twee dingen, stelt Reijn. Het uitvak dat eigenlijk alleen door Feyenoord volledig benut wordt, en de manier waarop Vak-I nu gebruikt kan worden. “Dat vak geldt nu ook als vlucht weg voor het uitvak.”

Door het uitvak om te bouwen naar staanplaatsen, kan dat kleiner worden. “En dan voldoen we toch aan de eis van de KNVB om plaats te bieden aan 750 toeschouwers.”

Vak I en Vak G zijn na de aanpassingen een doorlopende tribune. De club bekijkt nog of er ook wat verandert aan het aantal staanplaatsen voor NAC-fans aan die zijde van het stadion. “We weten in elk geval wat we daar bouwtechnisch voor moeten doen.”

DIGITALE KRANTEN

De krant
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief