Logo bredavandaag.nl

Clubraad NAC boos over politieinzet

  NAC

BREDA – De clubraad van NAC is boos over de in haar ogen onnodige politie-inzet rond NAC – Willem II. De extra politie was rond het Rat-Verleghstadion omdat de derby geen verhoogde risico B-wedstrijd was, maar een risico C-wedstrijd.


Vooral de late communicatie naar de supporters toe, raakt een gevoelige snaar, zegt clubraadvoorzitter Sjoerd van Fessem. "Ik dacht dat wij een serieuze gesprekpartner waren, maar na de brief van afgelopen vrijdag vraag ik me af of dat echt zo is. Nu hebben wij niet onze visie kunnen geven."

Van Fessem was sowieso verbaasd over deze risicoinschatting. "En dat ben ik nog steeds eigenlijk." Volgens hem had de clubraad in ontmoetingen met NAC, de burgemeester en de politie al eerder aangegeven deze maatregelen niet nodig te vinden. "Eigenlijk is het al jaren rustig rond NAC. Vorig jaar is er wat gebeurd na NAC – Willem II, maar in die evaluatie is niet meegenomen dat de politie eerst aan de verkeerde kant van het stadion stond. Daardoor is een groep van dertig Willem II'ers door hekken gebroken." Van Fessem vindt dat het hele stadion nu gestraft wordt voor de misdragingen van enkelen. "Terwijl die ook op camera staan. En de supporters van NAC en mensen van Scorpions geholpen hebben de boel weer rustig te krijgen. Laat er geen misverstand over bestaan: mensen die zich misdragen horen niet in het stadion."

Door de verhoogde risico-inschatting ging de wedstrijd naar de zondag, en mocht er geen bier geschonken worden. Het steekt de clubraad vooral dat er nu extra politie ingezet is. "Dat is niet volgens de afspraken gemaakt in het convenant veilig voetbal." Volgens Van Fessem worden de supporters daar uiteindelijk weer op aangekeken. "Als het misgaat dan hebben de supporters het gedaan, gaat het goed, dan komt het door de inzet van de politie."

De politie gaat niet inhoudelijk in op de klacht van de supportersraad. De woordvoerder: "Er is regelmatig overleg tussen de supporters en de politie. Daar voeren we die discussie."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief