Logo bredavandaag.nl

'Zouteloze wedstrijden'

  NAC

Zondag ontvangt NAC buur Willem II. In de aanloop naar die wedstrijd een aantal supporters over deze derby. Vandaag: Wiet Kerkhoven (55), als sinds eind jaren zestig bezoeker van NAC.


“Ik heb alle edities van NAC – Willem II vanaf ’79 wel meegemaakt. Overigens vind ik dit niet de wedstrijd van het jaar. Dat geldt vooral voor de jongere supporters geloof ik. De sfeer is mij wat te opgefokt.”
“De wedstrijden tegen Willem II van de laatste jaren halen het ook niet bij die van begin jaren 80. Toen hadden we net tien jaar achter ons waarin Willem II ergens in de kelder van de eerste divisie speelde. Op een gegeven moment zijn we als een soort ontwikkelingswerkers de kwalificatiewedstrijden van Willem II voor de eredivisie gaan bezoeken. Dat was heel sfeervol, en in Tilburg vonden ze dat ook wel mooi. Als dank won Willem II daarna op gluiperige wijze een paar keer van NAC. Toen was het wel over.”
“De edities van de laatste jaren waren meestal het aanzien niet waard. 1-1, 0-0. Een kleine overwinning, zoals vorig jaar, toen we wonnen door een eigen doelpunt van Willem II. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Het is een rijtje zouteloze wedstrijden. Hoe dat komt? Doordat geen van beide wil verliezen. Het enige leuke is dat het tegen een rivaal uit de naaste omgeving is. Maar dat is echt het enige. NAC – Willem II haalt het qua spektakel ook niet bij een derby als NEC – Vitesse.”
“Ik zelf vind de wedstrijd tegen Feyenoord de thuiswedstrijd van het jaar. Daar zit veel meer emotie in, die traditie is ook veel beladener.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief