Met negen naar een punt in Venlo

VENLO – Genoeg om na te praten voor NAC na dit avondje Venlo. Twee rode kaarten, voor Schilder en Gilissen.Toch sleepten de Bredanaars een punt uit het vuur tegen VVV: 1-1.

De eerste rode kaart ging na iets meer dan een kwartier spelen naar Schilder, na zijn tweede geel. De tweede rode kaart was een directe. Zeven minuten voor tijd trok scheidsrechter Nijhuis direct rood voor Gilissen na een overtreding met gestrekt been op Auassar.

Op dat moment had Leonardo zijn ploeg weer op gelijke hoogte gebracht, nadat Kees Kwakman eerder in de tweede helft twee goede kansen miste. De Braziliaan kreeg de bal in de 68e minuut vogelvrij kort bij het Venlose doel. De aanvaller aarzelde niet en passeerde keeper Böhm zonder probleem.

VVV was na 38 minuten op 1-0 gekomen door Van Kouwen.

De laatste zeven minuten zette VVV alles op alles om de drie punten binnen te halen. NAC speelde echter gedegen en slimmer in deze fase van de wedstrijd.
In blessuretijd mocht Honda aanleggen voor een vrije trap. De publieksspeler van VVV schoot het buitenkansje in de muur.