NAC wint ruim, Willem II vergoedt kosten supporters

BREDA - NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. NAC won met 4-0.

Die vier doelpunten vielen allemaal in de eerste helft. De tweede helft waren er voor NAC nog kansen, maar de Bredanaars lukte het niet meer om de score verder te laten oplopen.

De wedstrijd was voor de Tilburgers zo dramatisch dat het bestuur en trainer Alfons Groenendijk van Willem II besloten de reiskosten van de meegereisde supporters te vergoeden.

Vanaf het begin nam NAC het de leiding. Elshot opende de reeks met een knap afstandsschot. Willem II-keeper Maikel Aerts verkeek zich er op.Na een half uur was het de beurt aan Kees Kwakman. Amoah en Leonardo zorgde respectievelijk voor de uiteindelijke 4-0.

Tot overmaat van ramp liep Willem II-spits Frank Demouge een hersenschudding op. Hij kwam in botsing met Kees Kwakman en moest in de 50ste minuut bewusteloos van het veld worden gedragen. Daar kwam hij weer bij. Groenendijk denkt de spits over twee weken tegen VVV weer in te kunnen zetten.

De tweede helft werd NAC wat zwakker maar liet Willem II toch machteloos. Alleen Saïd Boutahar kon voor de Tilburgse ploeg nog iets doen. Uiteindelijk leidden de acties tot niets.