NAC bekert mede dankzij invaller Leonardo verder. Willem II werd met 2-3 verslagen. foto Peter Visser

NAC laat Sparta met puntje gaan

BREDA - Het leek op een miraculeuze ontsnappingsact: in een paar minuten van 0-1-achterstand naar 2-1 voorsprong en op weg naar de verdiende drie punten. Helaas pakte het voor NAC iets anders uit, en kwam Sparta weer terug tot 2-2.

De Bredanaars kwamen op 0-1 nadat Falkenburg na iets meer dan twintig minuten tegen de verhouding in scoorde. NAC ging daarna vol overgave in de achtervolging, maar het duurde tot ruim in de tweede helft voordat dit tot een doelpunt leidde. Leonardo kopte de 1-1 binnen, een paar minuten later was het hosanna na een kopbal van Zwaanswijk.

Het lukte de ploeg van Maaskant echter niet om het Bredase publiek op het heerlijk avondje voor Sinterklaas met een cadeau ter waarde van drie punten naar huis te laten gaan. Drie minuten na de goal van Zwaanswijk, tekende Poepon de 2-2 aan. Ondanks pogingen van NAC, bleef het daarbij.