NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser
NAC Breda liet Willem II zondagmiddag weten niets te zoeken te hebben in het Rat Verleghstadion in Breda. foto Peter Visser

NAC - Ajax waarschijnlijk 17 januari

  NAC

BREDA – De meest waarschijnlijke inhaaldag voor NAC-Ajax is 17 januari 2010. Doorgaan op deze officiële vastgestelde datum is echter niet zeker. Dat hangt onder meer af van overleg tussen beide clubs.


“Voor NAC zelf is de 17e geen probleem, wij zijn dan alweer terug van trainingskamp. We zijn nu in onderhandeling met Ajax, zij hebben namelijk in het weekend van de inhaalwedstrijd een trainingskamp in Zuid-Afrika gepland”, aldus de woordvoerder van NAC.

De inhaalwedstrijd zou ook gespeeld kunnen worden op dinsdag 19 of woensdag 20 januari 2010. Dat kan alleen als de bekerwedstrijden die deze week gespeeld worden, gewoon doorgaan. Worden die afgelast, dan zijn de 19e en de 20e voor de bekerwedstrijden gereserveerd. NAC speelt woensdag volgens planning de uitwedstrijd voor de KNVB-beker tegen Jong De Graafschap. Het veld in Doetinchem ligt er vooralsnog niet goed bij.

NAC-Ajax is op 19 of 20 januari mogelijk als de gemeente daarmee instemt. Een andere voorwaarde is dat beide partijen het over dedatum eens moeten worden. Lukt dat niet, dan wordt de wedstrijd gewoon 17 januari gespeeld en moet Ajax de plannen voor het trainingskamp aanpassen.

Volgens de woordvoerder van NAC wordt aan het einde van deze week bekend wanneer NAC- Ajax is.