Logo bredavandaag.nl

De Rat betreurt ophef over 'Rotterdam'-sticker

  NAC

STEENAKKER – NAC-Fanzine De Rat betreurt het dat de ludieke insteek van de 'Rotterdammer Vrije Zone'-stickeractie niet door alle partijen is begrepen. De fanclub meldt dat het niet de bedoeling was om bevolkingsgroepen buiten te sluiten met haar actie.


De politie nam de stickers in beslag, die de verkopers van de NAC-Fanzine De Rat nog op zak hadden. Voor aanvang van de wedstrijd NAC-VVV zaterdag verkocht De Rat de stickers.

Daarnaast werden ook de Fanzine boekjes afgepakt, die in het teken stonden van het 10-jarig jubileum van Rob Penders.

De stickers waren bedoeld als ludieke actie met een serieuze ondertoon. De campagne kaart aan dat inwoners van Rotterdam tijdens carnaval niet welkom zijn in Breda.

Enkele Brabantse gemeenten hebben al langere tijd te kampen met bezoekers van boven de rivieren die voor grote problemen zorgen tijdens carnaval. De Rat probeerde door middel van de stickers daar aandacht voor te vragen. De bezoekers van boven de rivieren die de essentie van carnaval wel begrijpen, zijn volgens de fanclub van NAC wel welkom met carnaval.

Vorig jaar bracht de fanclub de ‘Rotterdammer Vrije Zone’- sticker ook uit. Van tevoren kondigde Fanzine de verkoop van de sticker aan op haar website.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief